Blogs

Hulp nodig bij de belastingaangifte? Begin bij de Westfriese Bibliotheken

Komende weken krijgt u bericht van de Belastingdienst over uw belastingaangifte. U moet vóór 1 mei aangifte doen voor de inkomstenbelasting. Dat gaat via de online omgeving van de Belastingdienst. De Belastingdienst en de Koninklijke Bibliotheek hebben afspraken gemaakt om ervoor te zorgen dat iedereen zo makkelijk mogelijk aangifte kan doen via bibliotheken in het hele land: zelf, met ondersteuning of met doorverwijzing.

Officiële opening clubgebouw en open huis De Westfriese Modelspoor Club

De Westfriese Modelspoor Club is een groep van spoorfanaten die in verenigingsverband bouwen aan modelspoorbanen in verschillende spoorbreedtes en systemen. De vereniging is eind vorig jaar verhuisd naar een ruimere locatie in Obdam. In het complex van OBS De Kelderswerf heeft de vereniging  3 lokalen en een tussenruimte in gebruik genomen.

Ondertussen zijn de ruimtes ingericht en is het tijd voor een officiële opening en uiteraard een open huis voor alle belangstellenden. Want we zijn maar wat trots om U ons gebouw te laten zien. Daarnaast vieren we dit weekend het 20 jarig bestaan van onze club.

31-01-2018 Politiek Café in Andijk

Op woensdag 21 maart 2018 worden in heel Nederland weer de gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Daarom wil de Dorpsraad Andijk op woensdag 31 januari een Politiek Café houden in Andijk.

Doel van deze avond is dat de lijsttrekkers van de politieke partijen die aan de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Medemblik meedoen uw vragen gaan beantwoorden. Dat zijn voor alle duidelijkheid vragen die over lokale onderwerpen gaan. Uiteraard brengen we de partijen ook met elkaar in debat over verschillende onderwerpen!
Ook al heeft u geen vragen dan nog kunt u deze avond bijwonen om geïnformeerd te worden over de standpunten van de partijen. Altijd handig als u nog niet weet op welke partij u gaat stemmen! De toegang is uiteraard gratis. De eerste kop koffie of thee is voor rekening van de dorpsraad.

Cognitieve Fitness, train je lijf én je brein

U wilt uw lichaam en hersenen toch ook fit houden? Doe mee met de (bewezen effectieve) cursus Cognitieve Fitness!

Uit onderzoek blijkt dat bewegen een gunstige invloed heeft op uw hersenen. Team Sportservice biedt een cursus van 15 lessen cognitieve fitness. Hierin wordt fysieke inspanning gecombineerd met intellectuele uitdaging en bewuste ontspanning. De cursus wordt onder andere ingezet als een preventieve aanpak in de strijd tegen dementie en richt zich op het behoud en de verbetering van zowel de fysieke als cognitieve fitheid.

Grand Prix van Wognum - 12 t/m 14 januari 2018

Houdt  het weekend van 12 tot en met 14 januari vrij voor de Grand Prix van Wognum. Op de grote 6- baans  PietSpeedway kunnen coureurs van jong tot oud gratis racen met door de organisatie ter beschikking gestelde miniatuurauto's. Kijk op de site Pietspeed.nl, daar staan onze historie én onze toekomst: de 34e editie in 2018.

Jongerenvereniging Everland is ook in dit tweede weekend van januari weer The Place to Be.

Wie volgt vrijdag Ramon baart op bij de AGIO avond?
Wie zal zaterdag Sam Kaldenbach bij de junioren en op  zondag de supersnelle Jordy Benard verslaan?

De Race Agenda voor 2018

01-01-2018 WogPoP met vijf bands op Nieuwjaarsdag in Everland!

Met de groovy soul en blues covers van AV&U, de fuel injected rock/metal van Knock-Out,  de female fronted alternative rockband 3 Point Landing, de dirty High Speed Rock’n Roll van Filthy McNasty en de doom zanglijnen van frontvrouwe Rebecca Duin van de heavymetal band  Thoughtless belooft de 38e editie van WogPoP een goed begin te worden van 2018!!

Dit alles wordt aangevuld met de mogelijkheid tot wat eten, een drankje en veel gezelligheid. Dus wees erbij op 1 januari!   

De zaal gaat open om 16:00, de entree is 5 euro.
Legitimatie Verplicht.
Jc Everland Sportlaan 13 Wognum

22-12-2017 Jongeren DJ Party voor (3FM) SERIOUS REQUEST in Everland!

In de week voor Kerstmis haalt NPO 3FM samen met heel Nederland geld op om ouders en kinderen te herenigen. Wereldwijd zijn meer dan vier miljoen familieleden elkaar kwijt door een ramp of conflict. In conflictgebieden, zoals in Nigeria, maar ook na natuurrampen, zoals in Nepal, leven miljoenen kinderen noodgedwongen gescheiden van hun ouders, broers of zussen.

Voor jongeren van de 1e tot en met de 3e klas van het voortgezet onderwijs organiseert Everland daarom een super Jongeren Dj Party voor de (3FM) SERIOUS REQUEST actie.

Werkgroep : Verbeter toegankelijkheid gemeenteraadsverkiezingen voor mensen met visuele beperkingen en mensen met een verstandelijke beperking

Foto GWT Medemblik

In een brief aan de voorzitter van het Hoofdstembureau van de gemeente Medemblik heeft de Gemeentelijke Werkgroep Toegankelijkheid om maatregelen gevraagd om de toegankelijkheid voor mensen met een verstandelijke beperking en voor mensen met een visuele beperking te verbeteren.

Aanleiding is een recent onderzoek door het College voor Rechten van de Mens waaruit blijkt dat maatregelen om de toegankelijkheid van de verkiezingen te vergroten vooral gericht zijn op mensen met een lichamelijke beperking, met name rolstoelgebruikers, terwijl de toegankelijkheid voor mensen met een visuele of verstandelijke beperking juist achterblijft.

Pagina's

Subscribe to RSS-blogs