Blogs

Werkgroep : Verbeter toegankelijkheid gemeenteraadsverkiezingen voor mensen met visuele beperkingen en mensen met een verstandelijke beperking

Foto GWT Medemblik

In een brief aan de voorzitter van het Hoofdstembureau van de gemeente Medemblik heeft de Gemeentelijke Werkgroep Toegankelijkheid om maatregelen gevraagd om de toegankelijkheid voor mensen met een verstandelijke beperking en voor mensen met een visuele beperking te verbeteren.

Aanleiding is een recent onderzoek door het College voor Rechten van de Mens waaruit blijkt dat maatregelen om de toegankelijkheid van de verkiezingen te vergroten vooral gericht zijn op mensen met een lichamelijke beperking, met name rolstoelgebruikers, terwijl de toegankelijkheid voor mensen met een visuele of verstandelijke beperking juist achterblijft.

Eurofitheidstesten in volle gang!

‘’Hoe ver spring jij?’’ ‘’Ik heb 1 meter 35, en jij?’’ Dit zijn vragen die aan elkaar gesteld worden in de gymzaal. De kinderen doen hun uiterste best om een voor hen zo goed mogelijke score neer te zetten. De een is beter in het houden van zijn evenwicht en de ander heeft juist een betere conditie. Dit heeft allemaal te maken met de Eurofitheidstesten die worden afgenomen op basisscholen in gemeente Medemblik.

11 November 2017 - Sint Maarten bij JC Everland

De mooiste avond van het jaar komt er weer aan, Sint maarten! Ook dit jaar bent u met uw kind(eren) weer van harte welkom in Everland.

11 november vanaf 17:00 staan de vrijwilligers weer klaar met heerlijke verse poffertjes,  in ruil horen wij graag een mooi liedje.
Aan de ouders is natuurlijk ook gedacht, voor hun is er verse warme koffie en thee. 

Iedereen is welkom vanaf 17:00 tot 19:30 aan de Sportlaan 13 JC Everland.

Met vriendelijke groet, 
Het poffertjes team 

Popkoor PUUR is op zoek naar nieuwe leden


Vind jij zingen leuk. Dan is Popkoor PUUR wel iets voor jou! Dames, die het leuk vinden om te zingen, van gezelligheid houden en willen ontdekken of zingen bij een koor iets voor ze is, zijn van harte welkom. Wij hebben een breed repertoire van Engelstalige liedjes en zijn nu bezig met een Nederlandstalig lied. We zijn met name op zoek hoge sopranen, maar elke klanksoort is uiteraard welkom. PUUR repeteert elke woensdag onder leiding van onze dirigente Laura Tesselaar. Tijd en plaats: 20.00 tot 22.00 uur in Dorpshuis De Vang in Benningbroek. Wil je komen kijken of beter nog, meedoen?  Loop gewoon binnen en doe mee! (de eerste 2 repetities zijn geheel vrijblijvend) Heb je vragen over ons koor: mail naar zingenbijpuur@gmail.com. Graag tot zings!

29 Oktober 2017 - Modelspoorbeurs in de Koggenhal, De Goorn

Zondag 29 oktober organiseert de Westfriese Modelspoorclub (de WMC) haar jaarlijkse modelspoor-beurs. Dit jaar zal het evenement plaats vinden in De Koggenhal in De Goorn, gemeente Koggenland. In deze sporthal van ruim 1200 mkan de modelspoorder en modelbouwer zijn hart ophalen.

De beurs is opgezet voor jong en oud, gewoon een aantal uurtjes genieten van modelbouw met de nadruk op modeltreinen. Zo kunnen kinderen zelf op diverse banen de treinen laten rijden en hun machinistendiploma behalen. Of bouwen met Lego om de modelbaan van Legostad Klaver aan te kleden.

3 September 2017 All American Sunday in Wognum


Ruim 1000 klassieke USA cars bij elkaar, dat is wat men op de All American Sunday in Wognum kan verwachten.

Er is een diversiteit aan Amerikaanse auto's te vinden. Van rock and roll cars uit de jaren 50 tot brullende muscle cars uit de jaren 60 en 70. Hot Rods, antieke Fordjes, Chevy's en nog veel meer. Ook zijn de modernere Amerikanen uit de jaren 80, 90 en yanks uit deze eeuw van de partij.

Heb je een Amerikaanse auto en wil je er mee op de show staan, dan ben je van harte welkom vanaf 11.00 uur. De toegang is dan gratis incl. 2 inzittenden per auto. De show begint om 12.00 uur en duurt tot 18.00 uur

Entree € 5,00
Kinderen tot 1 meter vrij entree.

Pagina's

Subscribe to RSS-blogs