26 Mei 2017 Evison staat met starthandicap voor zware klus in Wognum


Bij alle jaarlijkse bezoekers van de kortebaan in Wognum is het paard Evison bekend. De vosruin zegevierde de afgelopen twee jaar op de Kerkstraat, hoewel zijn winst in 2015 hem later werd afgenomen. Waarschijnlijk is de troef uit de stal van Cees Hetteling ook tijdens de editie van 2017 op vrijdag 26 mei van de partij. De aanvang is 13.00 uur. De eerste start op de Kerkstraat valt om 13.30 uur.

Het parcours in Wognum ligt Evison goed. De klinkers van de Kerkstraat zijn voorbestemd aan de echte krachtpatsers. En dat Evison tot deze groep behoort, bewijst hij de afgelopen twee jaar.

Sportieve revanche

In 2015 won hij het Nederlands Kampioenschap in Wognum, maar raakte de titel later kwijt na een positieve bloedtest. Omdat hij na de winst in Wognum een flinke blessure opliep, stond de ruin vervolgens een jaar lang aan de kant. Vorig jaar keerde hij terug en nam samen met pikeur Ruud Pools sportieve revanche.

Later in het seizoen passeerde de vosruin de winsomgrens van 12.000 euro. Hierdoor moet hij voortaan met een leerlingpikeur of een starthandicap van 5 meter op pad. Desondanks eindigde de combinatie vorig jaar nog fraai tweede in Purmerend. Op het vertrouwde parcours in Wognum kan de publiekslieveling wellicht opnieuw pieken.

Deelnemers

De Stichting Kortebaandraverij Wognum biedt plaats aan maximaal 28 deelnemers. Welke paarden er aan de start komen, is bekend op dinsdag 23 mei. Wanneer de NDR de loting heeft verricht, staan de deelnemers op www.kortebaandraverijen.nl. Later volgt een uitgebreide voorbeschouwing met tips waar de bezoekers hun voordeel mee kunnen doen bij de totalisator.

Het is in 2017 de 52ste keer dat de kortebaan in Wognum op de kalender staat. Langs de baan staan twee grote LED-schermen als extra service voor het publiek. Tevens staat er opnieuw een sponsortent langs de baan en zet Runnerz totalisatorwagens in aan beide kanten van de straat. Voor de kinderen van de basisscholen is de kortebaan extra spannend. Zij kunnen meedoen met de kindertoto. Informatie specifiek over het evenement staat op .