Ruim 950 leerlingen op skeelers in gemeente Medemblik

Skeeleren, wie kent het niet? Maar hoe vang je jezelf op als je valt? Hoe beweeg je je veilig over straat op je skates? Dat en nog veel meer basisvaardigheden krijgen de leerlingen aangeboden tijdens de skeelerclinic.

Dat ook dit jaar weer skeelerclinics aangeboden kunnen worden, komt door de samenwerking tussen Radboud inline-Skating, gemeente Medemblik en Sportservice West-Friesland. De clinics zijn voor alle leerlingen van groep 5/6 uit gemeente Medemblik. Waar we dit twee jaar geleden ook hebben georganiseerd, is er nu weer een nieuwe lichting aan de beurt. Dit jaar nemen 21 van de 23 basisscholen uit gemeente Medemblik deel aan de clinics!

De insteek is om alle leerlingen twee keer kennis te laten maken met skeeleren, waar vooral de veiligheid voorop staat. De clinics komen dit seizoen naar de school toe en worden zo dichtbij mogelijk georganiseerd. Denk hierbij aan de schoolpleinen , handbalvelden, parkeerplaatsen en sporthallen. Tevens wordt er natuurlijk gebruik gemaakt van de Sjoerd Huisman piste in Wervershoof en skeelerbaan Medemblik. Volgend jaar worden dezelfde leerlingen uitgenodigd voor een virtuele toer door Medemblik op de bovengenoemde banen.

De clinics vinden plaats van 8 tot 24 mei. Dus het is goed mogelijk dat u vanaf 8 mei veel kinderen op skeelers tegenkomt in het verkeer! 

Meer informatie

Voor meer informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met Jessie van Balgooy via de telefoon:
0229-287700 of e-mail: